Slider

Pengalaman masuk ke Universal Studio Japan, Osaka.

Wednesday, 7 August 2019

Assalamualaikum 

I nak share pengalaman i masuk ke USJ. I pergi USJ awal bulan Nov18 yang lepas. In Sha Allah tahun depan hujung bulan 3, i akan datang sini lagi. kena repeat wehh!! Betui la orang cakap memang BEST WEYY! Even kita ni dah tua bangka, masuk dalam USJ automatik jadi cam budak2 jap 🤣  


Ohh yaa even harga ticket nak masuk dia maheii(masa i beli dekat KLOOK dapat RM278) tapi memang berbaloi! I dok dalam USJ satu hari. Pagi masuk malam baru keluar hahahha masa i datang, USJ buka pukul 9 pagi so i gerak dari hotel shin imamiya dalam pukul 8.15 pagi macam tu, around pukul 8.30 pagi i dah sampai. 


I pergi ke USJ hari selasa, alhamdulillah dapat naik semua ride even tak beli express pass (jimat duit denn 😂) except ride spiderman je tak naik sebab kaki dah sakit sangat sangat. Ride terminator pun tak naik sebab ride terminator tu tutup masa i datang.


:0 Ride paling best sekali naik of course FLYING DINASOUR! Kalau boleh nak naik lagi weyy HAHAHAHAHA 😆

:0 Ride kedua paling best tak lain tak bukan ride harry potter HUHUHU nangis weyy 😭 bila masuk hogwarts school sebab dah lama dah teringin nak masuk dalam tu

:0 Ride ketiga paling best ialah ride BACKDROP 🎢 even roller coaster dia boleh pilih banyak lagu, tapi tak sempat nak tukar semua lagu tu hahahahah sebab dia gerak laju sangat.

Rindu gila nak datang sini lagi 😢
Ohh ya! Jurassic park ride pun best juga so wajib naik. Mula mula slow je dia gerak tapi bila last sekali tu lepas jumpa T Rex, dia punya menjunam ke bawah tu fuhhh laju betul hahah


Kalau korang nak datang osaka, wajib masukkan USJ dalam iti sebab memang BEST theme park diaaa ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Boleh tak nak tinggal dekat sini je?!

Better datang time weekdays sebab weekdays tak ramai orang.


Kalau boleh stay dalam USJ sampai USJ nak tutup ye sebab biasanya waktu malam USJ ada buat pertunjukan macam masa i datang, ada universal spectacle night parade. USJ waktu malam pun lawa tau ☝🏻


:0 Semua barang dalam USJ mahal mahal ye. So sediakan duit banyak sikit. Paling murah i jumpa pun around ¥1,000. Kalau tak cukup duit yen, boleh bayar guna mastercard/visa.

:0 Boleh bawa masuk makanan. Dieorang takkan rampas.

:0 Nak redeem tax refund, time korang nak keluar USJ tempat dia belah kiri dari pintu gate USJ.

:0 Air butterbeer dia halal so boleh minum(non-alcohol). Sedap okay! Macam yg i beli harga ¥1,100. Cawan boleh bawa balik.



:0 Tempat solat dia tak sediakan tapi untuk muslim dieorang ada provide satu tempat khas. Korg prgi dekat information counter dekat guest service then tanya dkt dieorg mana tempat nk solat. Nnti dia tnjuk satu bilik untuk korg solat. Tp dlm bilik tu xde toilet or tmpt ambil wudhuk. I suggestkn korg ambik wudhuk siap2 dlm toilet dlm USJ.

:0 Untk yg pakai tudung nak naik ride roller coaster mcm flying dinasour or backdrop, dieorang akan bagi satu sweater nipis warna hitam.

So far memang best! I akan dtg lagi dekat sini bawa adik pula, In Sha Allah.


Thank you USJ for the unforgettable sweet memories 💕 see you again another two years 😄

No comments:

Post a Comment

drop here your comment.:)

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan